2009. december 23., szerda

Zigizebra: Csendkirály

Az egész úgy indult, hogy még valamikor 2008-ban (?) a Zebrapen kiírt egy kvázi képregényes pályázatot, aminek az volt a lényege, hogy a cég reklámállatkájával kellett valami kis képregényt domborítani. A lényeg, hogy valami kedvesaranyos-zebrás stuff kellett volna, halmazati büntetésül manga stílusban.

Henrik persze kitalálta, hogy milyen vicces lenne pályázni egy nem-kedvesaranyos, nem-manga képregénnyel, és aztán el is kezdtünk ezen a vonalon (akna)munkálkodni. A cél az volt, hogy ennek a tündibündi kabalafigurának  a segítségével valami fajsúlyos témát meséljünk el.

Végül két - egyenként három oldalas - forgatókönyv született. Az egyiket Hromkó István rajzolta meg (viszont az a cucc nekem elveszett, szóval ha ezt olvassa, akkor helpplíz!, küldd el nekem még egyszer, kérlek!), a másikat pedig Henrik. A beírás ezúttal is állandó tettestársunk, Uray Márton munkája. (A pályázatra egyik képregényt sem adtuk be, jóval később készültek el.)











Zigizebra: Csendkirály
Szöveg: Árva-Szabó Péter
Rajz: Horváth Henrik
Beírás: Uray Márton

4 megjegyzés:

Tomster írta...

Nem szeretem a szomorú képregényeket. :)
(miért áttetszőek a bubik?)

aszpeti írta...

A műszaki szerkesztőt kérdezzük majd meg erről. De nyilván azért, hogy ne lehessen honosítani olyan könnyen... Vagyis... izé... :)

Komaváry írta...

Ezeket a szemipermeábilis buborékokat szívesen nem láttam volna.

Kár, hogy nem adtátok le, így együtt nagyon jó.

Névtelen írta...

Ez a legszebb amit eddig Henriktol lattam.
A buborekoknak nem az a baja, hogy atlatszo, hanem , hogy igy - ebben a formaban es szinben - nem illik a lapokhoz... szvsz!

Kendra