2010. augusztus 17., kedd

Evolúció

Íme egy jelenet az ELSŐK-ből, a forgatókönyvtől a kidolgozott képig. Caecus színre lép.

Forgatókönyv:
Az adott jelenethez a helyszín leírásán, és a párbeszéden kívül gyakorlatilag semmilyen instrukciót nem írtam, annyi volt még megadva, hogy Caecus a beszélgetés közben lép elő.Gyakran alkalmazom ezt a technikát, mert a rajzolónak kevésbé köti meg a kezét. Előfordul persze, hogy ez kevésnek bizonyul, ilyenkor átbeszéljük a jelenet funkcióját, és az esetleges lehetőségeket.

"A környezet egy Ónvárosi, lepukkant raktár, vagy ipartelep, berendezési tárgyak alig találhatóak. Koszos hely eléggé, korom borít mindent. A falakon egy rakás ablak, ettől függetlenül a hely nagyon sötét, tekintve, hogy a napot vastag füstréteg takarja el egy ideje. Odabent tüzek égnek, hogy megvilágítsák a helyet.

Prae: - Mennyi ideig elegendőek még a készleteink?
Faber: - Még három hétig, Prae...
Prae: - Remélem Fur , mielőbb jó hírekkel ér vissza. Ha nem tudjuk elcserélni ezeket a roncsokat MANÁ-ra, végünk van...
Caecus: - Nem feltétlenül kell így lennie, Praetor."


Kiss Jani első vázlata:


Az első képkockán Praetor fejét látjuk közelről, mögötte, és a második kockán a többi robot bontja szét éppen az áldozatul esett társukat. Mint látszik a nyilakból, gondolkodott a képkockák esetleges felcserélésén, de aztán mégis maradt ez a felállás, mert így érzékletesebb Praetor Caecus-szal való szembenállása, aki a 3. kockán oldalról lép a képbe.

Kovács Péter vázlata:


A csík beállítása hasonló, de Péter összevonta az első két kockát, így jobban kiemelve Caecus megjelenését, aki ezúttal már hátulról, az árnyak közül érkezik. A kompozíció teljesen egységes, de az éles cezúra nagyon jól visszaadja a két főszereplő szembenállását. A fények is be vannak állítva.

Előrajzolás Pétertől:


Kialakul egy letisztult referenciakép az alakok pontos kinézetével és helyzetével.

Jani végső verziója (szöveg nélkül):


Nekem személy szerint nagyon tetszik, és talán Jani is elégedett vele, és ebben a stílusban megtalálta az ELSŐK véglegesnek tekinthető képi világát.

4 megjegyzés:

Pádi írta...

Fincsi.
Tűkön ülés van. :)

Ágoston NB írta...

Pádi, ha maradmég egykét tű, amit nem használsz, azokon én szívesen letelepednék, ha ez így kedves mindannyiótoknak megfelel.

Aszpeti: Ha lehet, én sárga szatyorban kérném a kiadványt.

Hajrá!

Peter Tikos írta...

Eddig sem volt rossz, de Péter bevonásával kezd nagyon eldurvulni a dolog. Nagyon ott van, csak így tovább!

Tomster írta...

sztem is klassznak ígérkezik! kípitáp!